Pretraži ovaj blog

četvrtak, 20. listopada 2022.

Mislav Kolakušić kupnju 4,5 milijardi doza cjepiva protiv covida-19 od strane EU naziva "najvećom korupcijskom aferom u povijesti čovječanstva" VIDEO

 Hrvatski europarlamentarac Mislav Kolakušić kupnju 4,5 milijardi doza cjepiva protiv covida-19 od strane EU naziva "najvećom korupcijskom aferom u povijesti čovječanstva" i smatra da su vlastodršci EU dopustili da se svojim građanima ubrizgavaju cjepiva čiji sadržaj nemaju znanja o - isključivo na temelju poziva farmaceutskih divova.

“ Kupnja 4,5 milijardi doza cjepiva protiv covida za 450 milijuna građana EU najveći je KORUPCIJSKI SKANDAL u povijesti čovječanstva ”, piše otvoreni Hrvat na Twitteru.

Kolakušić u video isječku govori kako su on i još 10 europarlamentaraca zatražili od predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen da za njih i građane Europe javno objavi komunikaciju koju je imala s upravom Pfizera u vezi s odlukom o kupnji cjepiva vrijednog 4,5 milijardi kuna. doze .

Kolakušić nadalje smatra da u trenutku preuzimanja nije bilo nikakvih dokaza da je cjepivo stvarno učinkovito te da nije bilo informacija o ozbiljnoj šteti koju bi moglo izazvati.

- Zamislite, 4,5 milijardi doza na 450 milijuna ljudi... Po toj računici svako bi dijete i svako novorođenče dobilo deset doza nečega što nitko na svijetu, osim možda dvoje-troje ljudi, zapravo ne zna što je to sadrži.

- Ovdje se radi o tajnama i zaštićenim patentima. Mislim da nijedna vlada ili europsko tijelo ne zna točno što se nalazi u ovom proizvodu... Nitko ne zna i nitko vam ne govori , nastavlja.
Hrvatski europarlamentarac smatra da su EU i europske vlade odobrile cjepivo isključivo na temelju izjava i preporuka farmaceutskih divova, a da same nisu vidjele nikakva medicinska istraživanja o cjepivu.

- Do sada nijedno medicinsko istraživanje nije predano članovima odbora za covid Europskog parlamenta niti Europskoj agenciji za lijekove. Kako je to moguće? Ovdje govorimo o korupciji.

- Nabava 4,5 milijardi proizvoda s namjerom ubrizgavanja u ljude, a da nitko ne zna što je unutra, zasigurno je najveći korupcijski posao u povijesti čovječanstva - ne samo u povijesti EU-a , tvrdi dalje.

Ursula von der Leyen optužena je za korupciju. Fotografija: Renew Europe/CC BY-ND 2.0

Kolakušićev ispad dolazi nakon što je francuska političarka Virgine Joron uputila oštre kritike Europskoj komisiji. Optužuje ih da su odbili predati tekstualne poruke i komunikaciju između Ursule von der Leyen i izvršnog direktora Pfizera Alberta Bourle u kojima se navodno razgovaralo o kupnji cjepiva.

Nedavno je izvršna direktorica Pfizera Janine Small također priznala da farmaceutski div uopće nije testirao sposobnost cjepiva protiv covida da spriječe širenje infekcije prije nego što su lansirana u javnost. To je izazvalo bijes zastupnika EU-a Roba Roosa koji je akciju nazvao "zločinačkom".

Nema komentara:

Objavi komentar