Pretraži ovaj blog

subota, 2. travnja 2022.

Ukrajina: Američka simulacija rata predvidjela je nuklearni ratRat u Ukrajini, koji nesmanjenom žestinom bjesni već pet tjedana, bio je sve samo ne iznenađenje.

Američki "think tank" teoretski je prošao kroz trenutni scenarij sukoba još 2019. godine.

Visoki državni dužnosnici naručili su ovu vježbu. Ova iznimno realistična simulacija rata u konačnici dovodi do razornog nuklearnog rata s milijardu mrtvih! Unatoč tome, Washington je nastavio potpiriti sukob svim potrebnim sredstvima. Kao i do sada, ne može se isključiti daljnja eskalacija.


IZVOR video sadržaja u originalu: https://t.me/auf1tv/1941


Međutim taj simulacijski rat nije bio samo  2019 godine, taj rat traje mnogo duže pa se vraćamo u 2016 godinu


Nedavni poziv utjecajnog Atlantskog vijeća Poljskoj da se uključi u otvoreni elektronički rat protiv civila u Rusiji i protiv državnih medija kao što su RT i Sputnik u potpunoj je suprotnosti s međunarodnim pravom.

Utjecajno Atlantsko vijeće, kojim predsjedava bivši američki veleposlanik u Singapuru i neuspjeli republikanski kandidat na izborima 2012., John Huntsman, objavio je materijal u kojem poziva Poljsku da "zadrži pravo" napada na rusku infrastrukturu, uključujući sustav javnog prijevoza Moskve te redakcije RT-a i Sputnika elektroničko ratovanje.

Ta informacija nije procurila kroz zviždače u najnovijem informativnom priopćenju WikiLeaksa, niti je postojao nacrt dokumenta koji je odbijen nakon što su razumniji umovi analizirali ideju i povukli je. Baš suprotno,Taj poziv na cyber rat drsko je objavljen usred bijela dana u članku Atlantic Councila pod naslovom "Oružje odvraćanja: kako bi se Poljska i NATO trebali suprotstaviti oporavljenoj Rusiji".

“Poljska bi trebala objaviti da zadržava pravo provođenja uvredljivih kibernetičkih operacija (ali ne nužno samo kao odgovor na kibernetičke napade). Vlasti bi također mogle predložiti potencijalne mete, uključujući moskovski metro, energetsku mrežu Sankt Peterburga i ruske državne medije, poput RT-a i Sputnika.

Iako korištenje kibernetičkih kapaciteta gotovo da nije novo, korištenje "ofenzivnog cyber napada" protiv civilnih ciljeva poput moskovskog metroa, koji koristi deset milijuna putnika dnevno i bio je meta nekoliko smrtonosnih napada, nemaran je stav koji može dovesti do tragičnih posljedica.

Osim toga, nerazumno je aludirati na Sankt Peterburg, grad u kojem je 1,5 milijuna civila umrlo od gladi, bolesti i sukoba tijekom 872-dnevne opsade nacista. Također je nerazumno na 75. godišnjicu nacističke invazije na rusko-poljskoj granici do sada postavljati najveće ratne igre, koje su predvodile njemačke trupe , pa treba pohvaliti dosljednost proturuskih vojnih vježbi.

Također, navodi u tekstu Atlantskog vijeća predstavljaju grubo kršenje članka 51. stavka 2. Ženevske konvencije , koji kaže:

„Civilno stanovništvo kao takvo, kao ni pojedini civili, neće biti napadnuti. Zabranjena su djela ili prijetnje nasiljem, čiji je glavni cilj širenje terora među civilnim stanovništvom."

Konačno, poziv na napad na "ruske državne medije", poput RT-a i Sputnika, također je u oštroj suprotnosti s međunarodnim humanitarnim pravom, koje na "potencijalne mete" gleda kao na civilne institucije za koje je svaka vrsta napada strogo zabranjena. To je posebno i odvojeno od opasnosti cenzuriranja slobodnog prijenosa ideja i informacija za ulazak na tržište ideja, čije je ograničavanje samo po sebi čin propagande koji zabranjuje rasprave o neugodnim idejama.

Jasno, u žurbi za informativnim hladnim ratom s Moskvom, koji je možda bio prvi koji je potaknuo slučajni pokušaj Hillary Clinton da iskrivi stvarnost koju je WikiLeaks otkrio, da se udružila s glavnim medijima i Nacionalnim odborom demokrata kako bi namjestila izbore protiv Bernie Sanders, konačno je došao do najopasnije krajnje točke.

Nema komentara:

Objavi komentar